ReKonf

február 1st, 2018 § 0 comments

reciti közlemény

A REKONF
sorozat publikációs kívánalmai,
a kéziratok benyújtásának és elfogadásának menete

A REKONF a reciti (reciti.hu – az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének tartalomszolgáltató portálja) 2018-ban induló új könyvsorozata, mely az intézet által szervezett konferenciák, tudományos tanácskozások anyagát jelenteti meg tanulmánykötetek formájában a reciti kiadói elveinek megfelelően. A sorozatszerkesztő: Török Zsuzsa.

Formai elvárások

  1. A beérkező kézirat formátuma: Word 972003. Csak az ebben a formátumban érkezett, készre szerkesztett kéziratokat fogadjuk el.
  2. Főszöveg: Times New Roman, 12-es betűméret, szimpla sorköz, sorkizárt.
  3. Lábjegyzetek: Times New Roman, 10-es betűméret, szimpla sorköz, sorkizárt.
  4. Címek: Times New Roman, 12-es betűméret, félkövér.
  5. Alcímek: Times New Roman, 12-es betűméret, kurzív, számozatlanok
  6. A főszövegben:
    1. Bekezdések első sora behúzva (1 cm).
    2. Könyvek, tanulmányok, folyóiratok, újságok stb. címe kurzív.
    3. Idézetek: a három sornál hosszabb idézetek behúzva (2–2 cm), 10-es betűméret.
    4. Lábjegyzet helye: vessző vagy pont után.
  7. A kötetben a hivatkozott szövegek és szakirodalmi tételek (a sorozatban kizárólag csak lábjegyzetek, szövegvégi bibliográfia nélkül) címleírásait a Chicago Manual of Style 16. vagy 17. kiadása alapján kell elkészíteni (az „Uo.”-formátumú visszautalása a 17. kiadás esetében is érvényben marad). Az ezeken alapuló intézeti címleírási rend az alábbi linken érhető el:
    http://www.iti.mta.hu/szabvany-iti.pdf
    A címleírások stílusfájljai az intézeti honlapon lesznek elérhetők.
  8. A kötet szerkesztője a kézirathoz névjegyzéket köteles mellékelni. Névjegyzék nélkül benyújtott kéziratot nem áll módunkban közlésre elfogadni.
  9. A kötet szerkesztője vagy szerkesztői külön fájlban adják meg a tanulmányszerzők részletes intézményi affiliációját.
  10. A kötet szerkesztője felelős továbbá a megjelenéshez szükséges anyagi támogatás előteremtéséért, és az ehhez szükséges pályázati anyag összeállításáért.
  11. A recitin publikált tartalmakra minden esetben a Creative Commons Nevezd meg! Ne add el! Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételei érvényesek.

A kézirat benyújtásának és elfogadásának menete

  1. A kötet szerkesztője a kiadvány tartalomjegyzékét egy rövid tartalmi összefoglaló kíséretében benyújtja a szerkesztőségnek. Az összefoglaló tartalmazza a tanulmánykötet témáját, elméleti-módszertani állásfoglalását, a kötet általános koncepcióját és a közlendő tanulmányok rövid ismertetését, az előre kalkulált terjedelmet, ill. n-számot.
  2. A szerkesztőség eldönti, hogy a benyújtott kötetjavaslatot közlésre alkalmasnak tartja-e, avagy nem. Erről a sorozatszerkesztő javaslata alapján a reciti szerkesztősége dönt. A szakmai érvekkel alátámasztott döntésről a kötet szerkesztője írásos értesítést kap.
  3. A közlésre elfogadott kézirat szerkesztőjével a továbbiakban a sorozatszerkesztő konzultál a publikálásig (mind nyomtatott, mind online formában) tartó munkafolyamat szakaszolt határidőinek rögzítésével.
  4. A kiadói szerkesztést és tördelést követően minden esetben lehetőséget biztosítunk szerzői korrektúrára.

Kapcsolat

A kéziratokat a torok.zsuzsa@btk.mta.hu címre várjuk.

Tartalom

No tags for this post.

Vélemény, hozzászólás?